Hemmamatch

Träningspremiär, nyårssaluten och försäsong

God jul, god fortsättning och gott nytt år HIF:are! När ett nytt år nu nalkar vill vi i Kärnan lyfta och påminna om ett antal datum under de första månaderna av 2017. Datum att skriva upp i kalendern med detsamma!Fredagen den 6/1Den sjätte januari har Helsingborgs IF träningspremiär på Olympiafälts plan 10. Detta vill Kärnan tillsammans med HIF lyfta som ett bra första tillfälle att stifta bekantskap med den nya truppen, tränarstaben och visa att vi står bakom dom. Därför utlyser vi klassisk träningspepp med en liten twist. Klockan 10.30 drar träningen igång. Vid 11.30 serveras det sedan lunch i Södrabaren, en lunch som spelarna ansluter sig till vid 12.00. Klockan 13.10 är det sedan HIF mot Eskilsminne i Nyårssaluten inne på Helsingborgs Arena. En i dubbel bemärkelse röd dag du inte vill missa!Torsdagen den 12/1En vecka senare, torsdagen den tolfte januari, kallar Supporterklubben Kärnan till årsmöte för verksamhetsåret 2016 klockan 19:00 på Olympia. Här ska bland annat en ny styrelse för verksamhetsåret 2017 väljas. Alla medlemmar är röstberättigade, men även icke-medlemmar är välkomna att sitta med.Lördagen den 28/1Sista helgen i januari drar försäsongen igång på allvar. Då väntar Rasmus Jönssons Odense på Vikvalla IP i Viken. Matchen sparkar igång 13.00 och matchvärdarna Vikens IK tar 50 kronor i inträde.I februari är sedan ytterligare två träningsmatcher i skrivande stund spikade. Lördagen den 4/2 klockan 14.00 tar HIF emot FC Helsingör. Veckan därpå, fredagen den 10/2 klockan 18.30, kommer Lyngby BK på besök. Båda matcherna spelas på Olympiafältets plan 10. Mer information hittar ni på Helsingborgs IF:s officiella Facebook-sida.

Färga Olympia rött!

På lördag spelar vi en mycket viktig match. Tillsammans ska vi skapa den massiva röda mur på Södra Stå som vi lyckats med flera gånger detta år. Därför uppmanar vi alla att klä sig i rött. Matchtröja, t-shirt eller kroppsmålning, det spelar mindre roll. Se bara till att färga läktaren så röd du kan och se till att även dina vänner på Olympia gör det.Föreställ dig ett fyllt Södra helt färgat i rött. Vad skulle inte det betyda för spelarna och vad skulle inte det betyda för vår självbild som klubb att kunna visa upp något sådant när situationen är som kärvast?Det är nu du behövs som mest. Det är nu vi står bakom vår förening, det är vi som är HIF och det ska Kalmar få erfara.

Det går en ström genom ditt hjärta

Du står på läktaren och sjunger. Du blir allt mer hes och du känner att energinivån sjunker. Du sneglar på matchuret, 14 minuter kvar att spela. HIF jagar ett ledningsmål. Bollen rullar ut till inkast för motståndarna och du suckar uppgivet. Någon längre ner ställer sig på ett räcke och manar på, volymen på sången ökar igen. Du får nya krafter och tillsammans med folket runt omkring dig får ni läktaren att vibrera.13 minuter kvar att spela.HIF anfaller på vänsterkanten och det går ett sus genom publiken. Ett fint väggspel vinner mark. Du ställer dig lite på tå, hänger över läktargrannens axel för att se lite bättre. Ner mot kortsidan och så ett inlägg snett inåt bakåt. Sången avstannar och övergår i ett avgrundsvrål, en adrenalinrusch går genom kroppen när en rödblå spelare möter inlägget. En rak vristträff.
I en halv sekund blir det knäpptyst på Olympia och tiden står stilla.Pang!Bollen går in i målet nedanför dig och hela Olympia brister ut i okontrollerad glädje. Spelarna springer mot Södra ståplats och slänger sig över varandra. Halvfulla plastölglas flyger i luften på läktaren, folk klättrar på räckena och på varandra och du slänger dig i armarna på en människa du aldrig pratat med.Det går en ström genom ditt hjärta. Du tittar ut över havet av supportrar och du vet att alla runtom dig just nu har exakt samma känsla som du. För en kort stund har du inte en enda tanke på något som sker utanför Olympias väggar. Ingenting spelar någon roll förutom det du upplever här och nu.Det är det här vi lever för. Det är de här ögonblicken som ger oss näring, det är som en drog som vi vet att vi aldrig kommer få nog av. Och vi vill inget hellre än att fortsätta vara beroende.Lördagen den 20 augusti kommer Kalmar till Olympia.Du vet var du helst av allt vill vara då.

Gästblogg: Dags att mobilisera

Ännu en allsvensk omgång kan läggas till handlingarna och vi är många HIF:are som får en klump i magen när vi läser tabellen. Helst undviker vi helt att göra det. Att se vårt Helsingborgs IF på en kvalplats är vi inte vana vid och oron inför höstens matcher är utbredd.Jag skulle dock vilja skjuta in lite ljus och optimism i mörkret. Cirka 250 HIF:are gjorde resan till Solna i lördags och vi som var där fick se ett delvis nytt HIF på planen. AIK borta är en svår match men den enda vi supportrar i efterhand ska vara besvikna på är domaren, som med ett erkänt felbeslut gav AIK segern. Sett över 90 minuter var vi väl så bra som hemmalaget och nyförvärven, inte minst Surprise, inger visst hopp inför den avslutande tredjedelen av säsongen.På lördag väntar en så kallad måstematch. Kalmar kommer till Olympia och tre poäng är naturligtvis det enda som gäller. Jag är övertygad om att spelarna är oerhört revanschsugna och nu ställs vårt supporterskap verkligen på prov. Det är sagt av många förut, men det är jävligt enkelt att vara supporter när det vankas guldfest och CL-kval, men att vara det i tider som dessa kräver att man är rödblå ända in i benmärgen.Är du det? Då gör du allt som står i din makt för att infinna dig på Olympia på lördag. 90 minuters krig står på agendan och det är vi som ska gå vinnande ur det. Det får se ut precis hur som helst, bara de tre poängen stannar i Sundets Pärla.Hur kan vi supportrar bidra? Vi har fem dagar på oss att förklara för alla i vår omgivning vad som står på spel och försöka få med så många som möjligt till Olympia. Jag är inte naiv, jag inser att vi inte blir några 10 000 på matchen. Och ärligt talat skiter jag i vilket. Vi som är där, oavsett om det är 6000 eller 8000, ska ge allt för Di Röe. Låt all frustration, oro och ilska kokas ned till ett stort jävlar anamma och ta med dig den inställningen till läktaren. Södra stå ska vara en frustande, ursinnig kortsida som bär fram spelarna på plan. För Kalmar ska det kännas som om de spelar med en man mindre och vi ska inte vika ner oss en sekund förrän domaren blåser av matchen.Det är allvar nu och det ska synas och höras på lördag. Nu börjar vi mobilisera för att skapa årets bästa stöd och klockan 18 på lördag firar vi att trenden har vänt. Det finns inga genvägar, så nu sluter vi leden och lyfter klubben - tillsammans.Kämpa HIF!/EB1907

Gefle hemma

Stödet och det oväntade oavgjorda resultatet har lämnat oss med en positiv känsla efter Häcken borta i söndags. För första gången på länge så känns det inte längre som att vi arbetar i motvind. Vi är hemmafavoriter, det är sommar, det är fredagsmatch och tack vare Eskilscupen väntas en hög publiksiffra. En påminnelse om den förening vi är, matcherna på Olympia som de var innan det ekonomiska stålbadet och hur de kommer att vara när vi har tagit oss igenom det.BaddjurstifoEn återkommande klassiker är baddjurstifon. Konceptet är enkelt – ta med baddjur. Stora, små, färgglada - det spelar ingen roll. Det viktiga är att du bidrar. Det är bara om alla drar sitt strå till stacken som det blir bra. Och – använd fantasin. Har du inte redan ett hemma, börja håll ögonen öppna redan nu och slå till när du hittar ett.Tre för enMot Gefle fyller vi Södra Stå. Ta med dina kompisar när vi skapar årets hemmastöd. HIF erbjuder riktigt bra priser. Köp fler än 3 biljetter på samma gång och du får dem för endast 100 kronor stycket. Använd följande länk för erbjudandet: http://www.ticketmaster.se/event/event/OLY1609?CL_ORIGIN=Web2Allt för Di Röe – jag ger allting för mitt lag!