Föredragningslista för verksamhetsåret 2023

Föredragningslista för verksamhetsåret 2023

Tisdagen den 31/1 2024 klockan 18.00 höll Supporterklubben Kärnan sitt årsmöte för verksamhetsåret 2023 i Akea Lounge på Olympia

Röstlängden fastställdes till 30 stycken röstberättigade medlemmar. Som mötesordförande valdes Erik Kruse. Som sekreterare valdes Daniel Månsson. Mötet varade i 50 minuter och utöver val av nästa års styrelse samt valberedning togs incidenten i Jönköping upp på övriga frågor, tillsammans med en kort redogörelse för vad som sagts under SFSUs årsmöteshelg.

Linus Olsson redogjorde för den ekonomiska årsberättelsen. Supporterklubben Kärnan omsatte 2023; 729 515 kronor och avslutade året med 84 808 kronor i tillgångar.

Revisorerna föreslog att årsmötet skulle rösta för ansvarsfrihet åt styrelsen för 2023. Årsmötet gav bifall åt förslaget.

Inga nyinkomna propositioner eller motioner hade kommit in.

Från 2023 års styrelse valde styrelseledamöter Andreas Sippola, Didrik Gillstedt samt Simon Svensson att hoppa av och vi tackar för väl utfört arbete.

Valberedningens förslag till Kärnans styrelse 2024 presenterades av valberedningens Linus Olsson. Som ordförande föreslogs Maria Karlsson bli omvald och som vice ordförande föreslog valberedning Kyle Morrison. Årsmötet gav bifall åt förslagen. Sittande ledamot Oscar Hylén föreslogs på omval för ett år. Årsmötet gav bifall åt båda. Som nyval föreslogs Emanuel Kvist, Dan Ekberg, Leo Svensson och Victor Skoglund.
Som suppleanter till styrelsen föreslogs Krzysia Skura och Anton Waldt.
Årsmötet gav bifall åt samtliga och vi hälsar dem varmt välkomna! 

Kärnans styrelse presenterade därefter förslag på valberedning för 2023. Linus Olsson och Petter Engvall föreslogs på omval för ett år. Årsmötet gav bifall åt båda.

Valberedning föreslog sittande revisorer Andreas Tancred och Filip Larsson på omvall och årsmötet gav bifall åt förslaget.

2024 års styrelse ser alltså ut som följer:

Maria Karlsson (ordförande)

Kyle Morrison (vice ordförande)

Oscar Hylén

Dan Ekberg

Victor Skoglund

Leo Svensson

Emanuel Kvist

Krzysia Skura

Anton Waldt

Verksamhetsberättelse 2023

 Verksamhetsberättelse 2023 för Supporterklubben Kärnan 2023-01-01 – 2023-12-31

 

Styrelsen 

Styrelsen har bestått av;

Maria Karlsson, ordförande

Kyle Morrison, vice ordförande

Oscar Hylén, kommunikation/Sociala medier

Didrick Gillstedt

Andreas Sippola

Styrelsen har haft möten på behovsbasis.

Supporterklubben hade 483 (430 män, 53 kvinnor) registrerade medlemmar 2023.

Kärnans Årets HIF:are till Södra Stå

För första gången sedan Kärnan tilldelat årets HIF:are valde Kärnans styrelse att inte utse en spelare till årets HIFare. Istället valde vi att hylla den läktarinsats som södra stå stått för under gångna året. 

Vi vill också lyfta tifogruppens otroliga arbete under säsongen och ser fram emot fler välgjorda Tifon under säsongen 2024.


Stora bortaresor 

Efter 2022 års tillväxt i resandet har vi åter sett ett stort intresse för våra ordnade resor och har ökat snittet på antal bussar per match, från 2 till 2,5 bussar/match.
Under 2023 var det tre matcher där inga bussar gick, Landskrona Bois (tågresa), Trelleborg (tågresa) samt AFC Eskilstuna.
Men vi skickade för första gången en buss till Östersund och hyllar alla som var med och bidrog till att resan blev av, både resenärer och de som bidrog med lösbiljetter. Totalt avverkades 11636km i buss (då inte medräknat de gånger vi hade fler än en buss per match). Till varje match har Kärnan haft möjlighet till att hyra bortakort, de har kostat 100kr styck/match. 


Insamling till Tifo

Vid flera matcher har vi kunnat se välgjorda och organiserade tifon tack vare tifogruppen. Tillsammans med tifogruppen har närmre 120.000kr samlats in, där alla pengar oavkortat går in i tifokassan för kommande tifon. 


Fotbollsturnering

Under sommaren spelades Kärnans fotbollsturnering, efter en mycket lyckad dag, stod till sist Fraktion Väst som segrare efter en tuff match mot High Potentials. 


Renoveringen av Sportbaren

Tillsammans med flera grupperingar och under ledning av Erik Kruse har en uppfräschning av sportbaren gjorts. Kärnan har varit hjälpsamma med att både förvara material och fungerat som en offentlig kanal för insamling av pengar.
Vi hoppas på en fortsättning av uppfräschningen av sportbaren under 2024.