Månadsbrev från styrelsen

Den tionde januari höll Kärnan ett välbesökt årsmöte. Då röstades bland annat en till stora delar ny styrelse in för den kommande säsongen. Drygt en månad har gått, men mycket har redan hunnit hända.

Konungens återkomst

Femton dagar efter årsmötet spelade HIF sin första match för året borta mot Öster, och Kärnan rivstartade med tre bussar till Småland. Mötet innebar dessutom Henrik Larssons första match som huvudansvarig för Di Röe. Sammanlagt blev vi nästan femhundra HIF:are som tog oss till Tipshallen i Växjö. Medan vi skapade en stämning värdigt en Konungs återkomst såg HIF till att vinna matchen, 2-4, och 2015 kunde knappast börjat på ett bättre sätt.

I samband med "hemmamatchen" mot Kalmar den sjätte februari höll Kärnan sedermera årets första medlemskväll på Sweet & Tender. En lyckad tillställning, sånär som på de försenade medlemskorten, men ett första utskick gjordes i söndags. Ifall du löst medlemskap bör du med andra ord ha fått ditt medlemskort vid det här laget. Om inte är det hög tid att betala in årets viktigaste hundring.Över land och hav

Till sist utlyste vi på alla hjärtans dag i lördags samling vid Österport inför matchen mot FC Vestsjælland i Slagelse, och det blev också en del eldsjälar som tog sig till Harboe Arena för att stötta laget i sitt hjärta. Något man gjorde med den äran.

Det ska tilläggas att arrangemangen än så länge inte varit helt felfria, vilket bara påminner om att vi fortfarande är en ny styrelse. Vi lär oss dock av våra missar och tar med oss denna kunskap i planeringen av kommande händelser. Och det kommer komma planer att se fram emot, det vill vi lova.

Vad som är än viktigare är emellertid det engagemang och intresse som redan går att ta på i Sundets Pärla. Efter matchen mot Öster har HIF spelat ytterligare tre träningsmatcher. I Göteborg, hemma på Olympiafältet och på andra sidan sundet i Slagelse. På varje match har vi HIF-supportrar varit där och stöttat laget. Det har inte spelat någon roll om det befunnit sig femton eller tusen man på plats. Sångerna om Helsingborgs IF, Skånes stolthet, har ljudit tydligt var man än spelat. Detta får oss att tro på ett mycket ljust HIF-år ur supporterperspektiv.Nu blickar vi framåt

Låt oss alla därför fortsätta på den inslagna vägen när tävlingsmatcherna nu stundar. Om bara elva dagar sparkar det igång på allvar. Då reser vi till Västmanland för möte med Västerås SK i Svenska cupen, och för 400 kronor kan du följa med Kärnan tur och retur. Varje persons stöd är ovärderligt, och tillsammans utgör vi ett av de fundament som bär upp klubben. Ett faktum som alltid går att påpeka en extra gång.

Samtidigt som vi såklart vill uppmana folk att åka med Kärnan till Västerås har vi förståelse för att denna cupmatch inte prioriteras av alla våra medlemmar. Däremot förväntar vi oss stor uppslutning till den allsvenska premiären borta mot Kalmar lördagen den 4/4, men för dig som känner att du inte kan missa någon av resorna erbjuder vi även ett paket där du för 500 kronor erhåller en tur och retur-biljett till båda matcherna.

Är det så att du likväl bara vill åka med till Kalmar går en t/r-biljett på endast 200 kronor. Vi i styrelsen har stora planer inför påskbesöket på Guldfågeln Arena, och det kommer som sagt mer information kring detta inom en snar framtid. Den som väntar på något gott väntar ju som bekant aldrig för länge.