Ordföranden har ordet: Vi lever vår dröm

Nu är det i skrivande stund 15 dagar till 2018 års upplaga av Superettan sparkar igång. Jag skriver Superettan eftersom säsongen i sig drog igång för längesen.

HIF har, bortsett från en träningsmatch mot Mjällby där många ben var stela, imponerat och är fortfarande förlustfria. Att vi inte gick vidare från gruppen i svenska cupen var inget annat än ren oflyt. Nyförvärven har kommit in i gänget och de yngre gardet som var med och lekte med de stora grabbarna redan förra året har sett just ett år äldre och mer erfarna ut. Vi har visat upp ett variationsrikt spel där man både kunnat anpassa sig efter motstånd och etablera eget spel. En extra intressant anmärkning är att laget fortsatte anfalla och göra samma typ av spelmål senast mot Eskilsminne, efter att ”a-laget” var utbytt mot till stora delar ungdomsspelare i andra halvlek. Christoffer Andersson har jobbat med flera av u-spelarna sedan tidigare så det kanske inte borde vara alltför förvånande men det var icke desto mindre imponerande. Kanske är det så att det vi såg var en försmak av en tydlig HIF-modell att spela fotboll utefter.

Iförrgår hade vår förening årsmöte och jag får börja med att säga grattis till Krister Azelius och övriga styrelsemedlemmar som blev omvalda. Apropå stab kan man inte låta bli att förundras över den enorma erfarenhet, både kring fotboll i allmänhet men även HIF i synnerhet, vår tränarstab sitter på nu. Reine Almqvist, svensk fotbolls kanske största guru, är här för tredje svängen i ordningen. Sven Andersson är här för andra gången. Christoffer Andersson, P-O Ljung och Lino Boriero har tillsammans långt över 1000 matcher i HIF-dressen. P-O och Lino har ”känt HIF” sedan 80-talet, den något yngre Stoffe kom in i världens vackraste förening i slutet av 90-talet. Det här är inte gubbar som enbart är på plats för att de har sentimentala HIF-kopplingar, de bildar tillsammans en mångbottnad källa av oerhörd kunskap. Kort sagt är det en uppsättning som är varje fotbollssupporters dröm att få ha sin förening. Förutom för oss då. I Sundets Pärla lever vi vår dröm.

Innan vi drar igång uppe i Halmstad den 31/3 ska vi nästa vecka skruva upp tempen om möjligt ytterligare litegrann. Först har HD-Sporten talarkväll på Idrottens Hus tisdagen den 20/3 med start 18:30. Två dagar senare håller HIF egen talarkväll inne på sportbaren på Olympia, där första delen kommer kretsa kring NV-Skånsk fotboll generellt och andra halvan vara mer fokuserat på HIF. Även denna kväll drar igång vid 18:30. Kärnan kommer vara på plats på mer än ett sätt under båda kvällarna. Missa inte det!

Efter dessa två, vad som lär bli, mycket trevliga rödblå kvällarna är det dock hög tid att rikta fullt fokus på HBK borta. Bakgatan har som bekant utlyst gemensamma tågtider, 09:53 för den som vill ladda upp ordentligt eller 10:53 för den som bara vill hinna med en liten strupvärmare innan marschen bort mot Örjans Vall. Platsen för uppladdning är Tre Hjärtan, ett etablissemang med tre våningar, som dagen till ära kommer spela enbart HIF-relaterad musik, bära HIF-tröjor och dessutom skänka 10 kronor per såld öl till Kärnans verksamhet. Anledningarna till att ta sig upp över Hallandsåsen i tid för att värma upp stämbanden är med andra ord många.

För er som absolut inte vill eller för den delen kan ta sig upp innan finns däremot såklart Kärnans bussar som alternativ. Avgångarna är 10:30, 11:00 och 12:00 från Malmö Triangeln, Lund C respektive Olympia och går direkt till och från Örjans för bara 150kr. I sedvanlig ordning krävs det medlemskap i supporterklubben för att resa med våra bussar. Har ni inte löst detta går det bra att göra det vid någon av ovan nämnda talarkvällar nästa vecka, eller omedelbart via denna länk.__

Avslutningsvis vill jag kort passa på att önska vår klubbchef Mats-Ola Schulze all lycka till med sin återhämtning. Du har varit HIF:s bästa nyförvärv på senare år och ditt driv har varit ovärdeligt men nu ska inte fokus ligga på ifall du kommer tillbaka till HIF, hälsan är långt viktigare än fotbollen och är vad som ska prioriteras. Det tror jag vi alla kan skriva under på.