Vi reser till Norrköping för fotbollens framtid

#DetRäckerNu

Händelserna i helgen har berört oss alla. Vi har haft en intensiv dag idag, det är många som engagerar sig mot våldet. Manifestationen på stortorget kändes värdig, med en fantastisk uppslutning som visar att det finns hopp. Supportrar från olika lag samlades och tårarna var många. Det fanns en beslutsamhet på torget, att detta aldrig mer ska få ske.Många är avskräckta, förbannade och oroliga för vad som händer i framtiden. En del har hört av sig till oss och vill lämna tillbaka sina bussbiljetter till Norrköpingsresan. Vi förstår dem och vi saknar egentligen argument för att någon ska åka till Norrköping och stötta HIF nästa söndag.Det finns dock ett. Och det är att våldet inte får segra. För att våldet inte ska få segra krävs det att folk hittar kraft och mod att stå upp för fotbollen. Vi tänker att söndagens match ska bli en sådan match, då vi står upp för fotbollen.Kärnan har sedan tidigare 5 bussar fulla och siktet har varit inställt på 1000 rödblå supportar. Vi önskar att det målet uppfylls.

Detta gör vi:

- Vi sänker priset på resan till 200 kronor. Biljetter kan köpas på Tickster till och med fredag.- Vi uppmanar alla som sympatiserar med våldet och hatet att hålla sig långt borta. Långt borta från arenan och långt borta från våra bussar. Ni är inte välkomna.- Vi ska försöka få till en gemensam marsch till arenan med Norrköpings supportrar för att visa att det finns ett alternativ till våldet. Den här dagen ska fotbollen segra.- Vi inleder med 10 tysta minuter för att hedra minnet av den avlidne Djurgårdssupportern- Därefter visar vi vad positiv läktarkultur handlar om.Vi hoppas att så många som möjligt sluter upp. Antingen med oss i Kärnan eller på egen hand. Vi hoppas att vi kan göra dagen till en fotbollsfest och till ett tydligt ställningstagande: Det här är vår sport och vi ger inte vika för de mörka krafterna.Vi står enade och på söndag visar vi fotbolls-Sverige att det finns en framtid för sporten när goda krafter tar saken i egna händer.

Här köper ni biljetter till våra bussar.

Här hittar du information om avgångstider och avreseplatser

Av praktiska skäl kommer vi endast sälja dessa biljetter online. Vi hoppas på er förståelse. Vi hoppas också att ni som betalt ett dyrare pris har förståelse. Vi ska se om vi kan kompensera er på något sätt.Vi reser till Norrköping för fotbollens framtid och vi hoppas att du är med oss. Både på den här resan och på den långa resa vi har framför oss.