Gällande incidenten i Jönköping!

Läs och hjälp till om du sett, hört eller lyckats fånga något på bild!

Som de flesta säkert har hört lades förundersökningen i fallet med bois-supportrarna ned. Åklagaren konstaterade att allting talar för att killen som man i klippen kan se blöda från ansiktet har skadats i ansiktet av trubbigt våld, högst troligt av batongslag. Alla poliser som var på platsen har hörts, men ingen (!) har sett något.

Förundersökningen gällande vårt fall i Jönköping pågår fortfarande. En stor skillnad mellan vårt fall och detta är all den tekniska bevisningen i form av klipp och bilder många av er har bistått utredningen med. Framför allt det klipp som är mer än tre minuter långt som visar polisens rusning bakifrån där man ser polismannen gå fram till bussen innan han spejar rakt in gör stor skillnad.

Busschauffören samt ytterligare minst två personer som var i bussen har lämnat vittnesmål. Flera andra som var på området har också vittnat. Busschauffören har vittnat om att polismannen sprejade in även vid den främre dörren rakt mot honom när han satt på förarplatsen. Han fick slänga upp händerna för att skydda sig från att träffas men fick svårt att andas. Han ifrågasatte varför polismannen sprejade mot honom varpå polismannen skrek att han enbart skulle sätta sig i bussen och köra därifrån.

Förundersökningen står just nu stilla då fler vittnesmål från personer som närvarande vid sprejningen in i bussen behövs. Vi efterlyser därav:

- Personer som var i bussen eller bevittnade själva sprejningen och som kan tänka sig vittna i utredningen

- Ytterligare filmmaterial eller annat kring händelsen

Allting tyder på att det som hittills framkommit är väldigt besvärande omständigheter för polismannen, men får utredningen inte in fler vittnesmål är risken att ännu ett fall av solklart övervåld mot fotbollssupportrar läggs ner. Vet du något, hör gärna av dig. Helst direkt till utredningen, men om du är osäker kan du höra av dig till Kärnan, Adam Wallgren eller Daniel Månsson.

Mejla kontaktuppgifter till:

Arendesamordning.sarskilda-utredningar@polisen.se

Uppge Ärende 0150-K4322-23 i ämnesraden.

Internutredaren Fredrik Bratt kan också kontaktas direkt på 010-5617265 eller Fredrik.Bratt@Polisen.se

Mejla kontaktuppgifter till:

Arendesamordning.sarskilda-utredningar@polisen.se

Uppge Ärende 0150-K4322-23

i ämnesraden.

Internutredaren Fredrik Bratt kan också kontaktas direkt på 010-5617265 eller Fredrik.Bratt@Polisen.se