Ett nytt kapitel är redo att skrivas

Igår damp medlemskort och säsongskort ner i brevinkastet. Ett par av många tecken på att våren och säsongen 2019 nalkas. Ett annat är dagens årsmöte på Konserthuset. Kick off 18.30. Gå dit inte bara för att få reda på vad som händer i vår förening och utan och också för att visa att du bryr dig om HIF och medlemsdemokratin. Har du förresten inte fixat medlemskap i supporterklubben går det alldeles utmärkt att göra det på plats imorgon kväll. Eller bara nu med detsamma via www.karnan.nu/bli-medlem för att sen bara hämta ut ditt kort.

Årets medlemskort i Supporterklubben Kärnan

Långsiktighet och stabilitet på horisonten?

Årets medlemskortmotiv är en hyllning till det lag som för 20 år sedan vann vårt första SM-guld sedan 60-talet. Ett passande motiv med tanke på det inte dröjde alltför länge mellan en återkomst till Allsvenskan 1993 efter många långa år i lägre divisionerna och nämnda SM-guld. Jag säger inte att vi kommer ta SM-guld om något år, men jag säger heller inte att det är omöjligt.

Att vinna SM-guld är dock inget självändamål i sig. Det finns bra många fler värden som är viktigare att sträva efter än så. Såsom öppenhet gentemot allmänheten för ökat förtroende så att återväxten av en större trogen supporterskara kan gynnas. HIF har i skrivande stund 2397 medlemmar för 2019. Det är inte tillräckligt bra för en storklubb. Men 2019 har börjat lovande, och kanske kan föreningen som haft fyra klubbchefer och tre ordföranden på fem år nu hitta lite stabilitet och bygga långsiktigt.

Positiv inledning

Ett helhetsomtänk i samband med Joel Sandborgs återintåg där han tagit in Robin Lundgren som administrativ chef och igår Reda Chahror som affärsområdeschef känns intressant ur flera perspektiv. Dels är det ett nytänk, vilket vår förening, som gått i samma banor under en väldigt lång tid, behöver. Men det är inte bara innovativt för innovationens skull utan även förankrat i ett resultatorienterat tänk.

Det säger jag efter en rad samtal med Sandborg under åretsinledande månader. Den nya klubbchefen har visat stort intresse och förståelseför vikten av dialog med supporterleden.

1000 på Södra - i år då?

Sportsligt har vi gjort ett bra transferfönster såväl som försäsong. Förstärkt på dem positioner det såg tomt ut på och samtidigt gått obesegrat mot hyfsat kvalificerat motstånd. Genom förstärkningarna har vi dessutom lyckats föryngra truppen något, och nu fått en bra balans även mellan åldrarna.

Siffror var det ja. En siffra är 3100, det vill säga så många som kan kalla sig säsongskortsinnehavare på Olympia under kommande säsong. Den siffran ska givetvis också upp rejält innan det är hemmapremiär om cirka tre veckor. Förra året lanserade Kärnan utmaningen #1000påSödra. Vi nådde inte riktigt hela vägen utan stannade på 818.

Ta dig i kragen!

Just i detta nu har 654 stycken rödblå fixat säsongskort på Södra. Når vi tusen pers i år istället, detta comebackår i Allsvenskan när landets bästa kortsida tillhör landets högsta liga för första gången sedan Olympia stod helt klart? Det vill säga, finns det 346 inbitna rödblå HIF:are till som ännu inte skaffat säsongskort på Södra stå? Det borde det göra.

Va tusan, till och med min mamma, snart 60, har fixat säsongskort på kortsidan till i år. Låt det sjunka in ett tag. Sedan löser du nyckeln till ditt andra hem på www.hif.se.

Vi ses ikväll!

Erik Kruse
Ordförande Supporterklubben Kärnan