HIF behöver dig nu

En tung finalförlust

Nu har jag fått lite distans till den förlorade finalen på Friends. Det var en otroligt tung förlust, missad titel och uteblivet europaspel slår hårt mot oss just nu. Positivt var dock alla HIF-supportrar som tog sig till Solna och skapade en bra stämning på norra ståplats. Tack till er! Nästa gång kanske finalen kan läggas på en geografiskt mer gynnsam plats för de inblandade parterna. För även om vi skapade en bra stämning så kändes det märkligt att med 3500 personer i ett överdimensionerat rymdskepp.cupfinalenFinalen lägger jag nu till handlingarna, vi har mycket annat som vi måste lägga fokus på.

After Work på Olympia och Vit söndag i Kalmar

Det är tätt med matcher. Redan imorgon är det dags för ny hemmamatch på Olympia, mot Åtvidaberg. HIF bjuder in till After Work från 17:00, ett trevligt initiativ som vi gärna uppmanar alla att stötta. The Headless Swan har stängt imorgon på grund av renovering, så tajmingen kunde inte ha varit bättre. Hoppas att stora delar av HIF-familjen sluter upp på Olympia och stöttar HIF till tre viktiga poäng. Publiksiffrorna har varit blygsamma inledningsvis, med ett rejält bottennapp i derbyt mot Malmö FF. Det är dags att vända den trenden nu och den bästa marknadsföringen sker mellan människor. Så prata med kollegor, vänner och familj – dra med dem till Olympia!Fullt med vitklädda HIF:are i solen på Larmtorget 2013Vi kommer att ha försäljning inne i HIF-hallen bakom den östra läktaren. Medlemskap, souvenirer och inte minst – bussbiljetter till Kalmar. Jag minns tydligt förra årets resa till Kalmar, även den gången hade vi temat Vit söndag och med tanke på vilken succé det blev kändes en repris helt given. Larmtorget i centrala Kalmar badade i vitklädda HIF-supportrar och sången ekade mellan husväggarna i solen. En fantastisk stämning som vi återskapar på söndag!HIF har stöttat oss med 120 vita matchtröjor från guldsäsongen. Dessa delar vi ut till de 120 första som köper bussbiljett. De delas ut på torget mot uppvisande av medlemskort och bussbiljett.

Supporterskapet prövas

När jag läser på olika forum och i sociala medier så får jag intrycket av att en del tycker att säsongen är över. Förlorad cupfinal och en svag säsongsinledning i Allsvenskan. För mig är en sådan inställning ett svaghetstecken och en signal om att man varit bortskämd med framgångar de senaste åren. Är det läge att ge upp när det börjar gå tungt? Då tror jag att man ska hitta en annan livsstil än supporterlivet. Fråga alla de supportrar till lag som sällan eller aldrig slåss om några titlar. Jag menar inte att HIF ska jämföras med mindre framgångsrika klubbar, men jag tror det kan vara nyttigt att reflektera kring vad supporterskapet egentligen handlar om i tider som dessa.Jag tycker att det är dags att knyta näven, igen – och den attityden ser jag lyckligtvis också här och var. Nu handlar det om att stå upp för klubben vi alla tillhör och vända den negativa trenden. Då behövs allas engagemang. Framgång är inget som kommer av sig självt, man måste vara redo att kämpa för den och det hoppas jag att du är beredd att göra.Snart står vi där igen, med toppstrid och Europakval runt hörnet – vill du då titta tillbaka på de dystrare tiderna och minnas att du svek klubben?Vi ses på Olympia, och i Kalmar!