Inför Norrköping borta

”Nu är det viktigare än någonsin att vara på plats”

På söndag åker HIF till Nya Parken i Norrköping för att spela årets första bortamatch. Allsvenskan och fotbollen har den senaste tiden helt hamnat i skymundan – vilket är både förståeligt och rätt. Luften har gått ur många supportrar och det som tidigare varit ens största intresse har blivit nedsvärtat. En del känner olust inför fotbollen. 

Kärnans ordförande Martin Nilsson menar att det nu är viktigare än någonsin för alla engagerade HIF:are att bekänna färg.
– Det kan låta enkelt att säga, men vi måste stå upp för fotbollen nu. Om vi lämnar tillbaka årskort, ställer in botamatcher eller på andra sätt tar avstånd från HIF, då visar vi att vi låter oss besegras av en liten minoritet som inte har rätt att ta vårt intresse och vår livsstil ifrån oss, säger han.
Sedan tidigare är fem bussar klara och målet på 1000 personer på bortasektionen kvarstår.
– Jag tycker att det skulle vara ett tydligt ställningstagande om 1000 HIF:are reser till Norrköping för att stötta klubben. Vi har sänkt priset på resan till 200 kronor för att så många som möjligt ska ha råd att åka med. Normalpris för en sådan här resa ligger på runt 4-500 kronor.
I informationen om resan står det tydligt att de som sympatisrar med våldet inte är välkomna.

– Vi har fått nog. Hashtagen #DetRäckerNu kom från hjärtat och uttrycker det vi alla känner. Söndagens match i Norrköping ska präglas av positiv läktarkultur. Vi kommer att ha en del gemensamma aktioner med Norrköpings supportrar för att visa att det finns en enighet i denna fråga, oavsett klubbmärke. Exakt vad det blir vet vi inte idag.
För de som inte vill eller kan sitta i en buss till Norrköping finns andra alternativ.
– Jag hoppas att många ser detta som en trevlig söndagsaktivitet. En road trip med polarna eller med familjen. Hur man tar sig till Norrköping är inte det viktigaste, det viktigaste är att vi blir många. Det skulle sända ut rätt signaler till HIF:s spelare, ledare och övriga fotbolls-Sverige.
Här köper du biljetter.