Reseguide BK Häcken

Motståndarna?
Det tog 43 år innan Häcken nådde landets högsta serie 1983, vistelsen blev inte långvarig och laget slutade sist i tabellen. Tio år senare var Häcken tillbaka men det skulle dröja till 2008 innan man kunde etablera sig i Allsvenskan på riktigt. Sedan dess har laget utvecklats till ett stabilt allsvenskt lag. Största framgången kom 2016 då man vann Svenska Cupen, i Allsvenskan nådde laget en andraplats 2012, vilket är deras högst noterade tabellplacering.  De två senaste säsongerna har laget slutat på placeringarna fyra (2017) och fem (2018). Efter en fin försäsong som lett fram till final i Svenska Cupen tippas man återigen sluta bland de fem bästa.

Senaste mötet?
Sommaren 2016 var senaste gången HIF mötte laget från Hisingen (1-1). Endast tre spelare som då fanns med i HIFs trupp är kvar, Max Svensson, Andreas Landgren och Adam Eriksson. I samma match spelade Mohammed Abubakari på Häckens mittfält.

Var?
Likt de flesta arenorna i Allsvenskan har Häckens ett sponsornamn. Den har såklart spelunderlag av plast, vi spelar ju i Allsvenskan nu... Arenan ligger ute på Hisingen (tydligen Sveriges femte största ö) och har plats för 6300 åskådare, vara ca. 2000 ståplats.

Inträdet på bortasektionen, som tar in 1000 personer, ligger på 150:- för vuxna och 90:- för studenter/ungdom/pensionärer. Barn mellan 5 och 13 år går in för endast 50:- Vi rekommenderar som vanligt att köpa förköp. Du ordnar din biljett här

Hur?
Åker du på egen hand kan det vara på sin plats med en vägbeskrivning.

Medbil tar du E6 norrut genom Göteborg, tar av mot Oslo och fortsätter genomTingstadtunneln, tar vänster på Lundbyleden (väg 155), följ skyltning motÖckerö och sen mot Centrum. Håll höger och ta av vid Brantingsmotet, ochfortsätt sedan västerut på Hjalmar Brantingsgatan. Efter några hundra meter serdu arenan på vänster sida. Parkering är vanligtvis inte några problem ochplatser brukar finnas både vid arenan och runt Backaplan.

Medspårvagn från centrala Göteborg gäller vagn 5,6 eller 10 mot Länsmansgårdeneller Biskopsgården. Hållplatsen är fortfarande den somheter Rambergsvallen och ligger precis bredvid arenan.

Allra enklast är såklart att åka med Kärnan, och några få biljetter finns kvar till den tredje bussen. Biljetten ordnar du enklast här och kostar bara 150 kronor! Avgångstiderna för bussarna är:

Malmö (Triangeln, södra uppgången): 08.30
Lund C (Norra delen): 09.00
Helsingborg (Olympia, Östra läktaren): 10.00

Var dricker vi?
Uppladdningsställe i år är Ölstugan Kville som ligger på behagligt gångavstånd till Bravida Arena. På lördag öppnar de sina portar kl. 12.00.

Hemmasupportrarna då?
Getingarna från Hisingen är inte många, brukar räknas som det fjärde laget i Göteborgstrakterna publikmässigt. Publiksnittet är inte speciellt starkt, men det ligger på ungefär samma nivå som ÖIS och GAIS.