Ordförande har ordet: Vem fan ska stoppa oss?

Seriepremiär.
Det är vad som väntar runt hörnet.

På måndag natt den 1/4 reser två bussar upp till Gävle från Olympias östra läktare, ca 100 personer, för att se HIF dra igång säsongen i Superettan. Själv åker jag upp på egen hand för att värma upp med släkten, och jag vet ett flertal andra som också tar sig till Gävle själva.
Att intresset runt HIF är stort är minst sagt en underdrift. Sällan har vi sett ett så stort intresse för ett lag i Sveriges andra division. Inte minst kan vi se ett enormt läktarengagemang i tifogruppen, som jobbar dag som natt för att få till grymma tifon på både hemma- och bortaläktare.
Förra året kom HIF på 8e plats i publikligan, slagna av lag som Malmö, AIK, Hammarby och Djurgården. Ser ni samma mönster som jag? Mer eller mindre topplag i Allsvenskan.
I Superettan 2023 hade vi överlägset störst publikantal, trots en miserabel säsong.

Visst viskar en röst i mitt öra att inte ha för stora förhoppningar, något som jag tror många med mig känner. Den andra rösten säger att det vänder nu, det är HIF, det är vi, vad ska stoppa oss?

I år har Kärnan satt som mål att slå både bortaresesnittet, samt ett medlemsrekord.
Förra året snittades ca 450 personer på bortaläktarna runtom Sverige, ett snitt som inte på något sätt är omöjligt att slå, med tanke på de hjältar som reser över både land och hav för att se HIF spela.
Vi tar dock med oss att det klart blivit svårare för våra medlemmar att ta sig till matcher pga SEFs schemaläggning av matcherna.

Av de 15 första matcherna spelar HIF 7 bortamatcher, varav 5 spelas på en vardag.
I styrelsen jobbar vi så gott vi kan för att möjliggöra resandet för våra medlemmar och för dem har vi redan släppt biljetter till de fyra första matcherna. I skrivande stund har vi ca 600 medlemmar, ett högre antal medlemmar än vi sett de senaste tre åren i Kärnan.
Det är tack vare er medlemmar som vi kunnat göra det möjligt att redan boka och bekräfta de fyra första resorna, där vi också garanterat att bussarna avgår. Ett medlemskap stöttar alltså HIF borta, även om du inte reser med själv!

Att sitta som ordförande i en medlemsägd förening är både skrämmande och lärorikt. Jag gör nu mitt tredje år som ordförande, mitt femte år som ledamot i Kärnan och den kunskap, lärovilja och engagemang som vi har idag var det längesen jag träffade på. Detta är något jag hoppas speglas i allt vi gör, och det är tack vare er medlemmar som det blir möjligt.

Det blåser nya vindar i Kärnan, det blåser nya vindar i HIF, och ja, vem fan ska stoppa oss?

Vi ses i Gävle på måndag!

Foto: Jenny Carlsson