Reseguide AIK

Vem?
Det svartgula laget i Solna bildades 1891 i Stockholm. Sedan starten har föreningen varit framgångsrik i flertalet sporter. Men det är framförallt fotboll man tänker på när man hör namnet AIK.
 
Tolv SM-titlar i fotboll har man tagit sedan föreningen började spela fotboll 1896. Detta kombinerat med att laget i princip alltid har haft höga publiksiffror gör att man är en maktfaktor inom svensk fotboll. Senaste titeln kom ifjol, vilket betyder att man i år kvalar till Champions League. Igår tog sig laget vidare från den första rundan då man slog ut Ararat-Armenia.

Senaste mötet?
Med ett mål (1-2) besegrade vann AIK matchen mot HIF på Olympia i våras. Samma siffror vann man det senaste mötet mellan de båda lagen på Friends Arena 2016. Kollar man på startelvorna från den matchen märker man att även AIK har genomgått en stor förändring truppmässigt. Endast Anton Saletros finns kvar i AIKs trupp från den startelvan.
 
Hur?
Kärnans buss är slutsåld!
Avgångstider för bussen är:
Malmö (Triangeln, södra uppgången): 05.30
Lund C (Norra delen): 06.00
Helsingborg (Olympia, Östra läktaren): 07.00
 
För dig som tar dig till Stockholm på egen hand är det tunnelbana till Solna C som gäller och därefter en kortare promenad. Det går också bra att ta pendeln till Solna. Oavsett vilket man väljer så är det cirka 15 minuter från Stockholm C och tågen går i princip hela tiden. Väl på plats i Solna är det bara att följa skyltarna och folket. 

För mer information om färdväg och övrig information åt bortasupportrar klicka här.


Var?
Friends Arena i Solna. Detta rymdskepp till fotbollsarena som ersatt Råsunda, till både hemma- och bortasupportrars besvikelse. Arenan är ett monster med cirka 50 000 platser, även om det översta etaget oftast är avstängt. AIK-supportrarna har själva visat stort missnöje med flytten, inte minst eftersom att akustiken fått sig en rejäl törn. Arenan känns mer som en konsertarena än en fotbollsarena och vid publiksiffror på under 20 000 känns det ödsligt. Bortasupportrar håller numera till på sektion 105 på första etaget. Biljetterna köps lättast här och kostar:
Ordinarie 149kr
Barn tom. 12 år 79kr
Student 99kr
 

Hemmasupportrarna då?
De är i svenska mått många, i nuläget två dagar innan match har det sålts ca. 13 500 biljetter till matchen. De har en stor kortsida på deras norra läktare och en engagerad sittplats