Reseguide IF Elfsborg

Vem?
IF Elfsborg bildades 1904 i Borås, sedan dess har man vunnit sex SM-guld i fotboll. Man har spelat i Allsvenskan utan att bli degraderade sedan 1997. Då spelade man på Ryavallen vilken 2005 ersattes med nuvarande Borås Arena. Lagets senaste storhetstid startade ungefär samtidigt och sedan dess har man vunnit 2 SM-guld (2006 och 2012). Arenan gav Elfsborg en tjuvstart in i den fotboll som kommit att växa sig stark i Sverige de senaste åren, plastmatta och modern arena. Samtidigt som laget fick hem Anders Svensson och boråsarna fick en storhetstid som varade fram tills för några år sedan. När resterande av de allsvenska lagen också byggde nytt och la plastmatta (…) blev laget återigen en parantes i Sveriges högsta serie.

Senaste mötet
Hösten 2016 skedde det senaste mötet mellan de två lagen och det var boråsarna som vann matchen. 1-0 slutade det och Victor Claesson gjorde det enda målet inför 5896 åskådare.

Hur?
Kärnans buss är slutsåld, men självklart hoppas vi på att ni som bestämt er sent tar er till Borås. 

Arenan ligger utanför centrum, i ett köpcenterområde som kallas Knalleland. Ungefär som om HIF spelade på Väla. Det är visserligen brutalt ocharmigt men det har fördelen att det är lätt att köra till, och att det finns gott om parkeringar i området. Kommer du från Varberg – och det gör man om man kör från Skåne – fortsätter du bara rakt in i centrum, kör Kungsgatan tills du har korsat först järnvägsspår och sen den lokala ån, för att därefter ta till höger i rondellen in på Norrby Långgata. Efter ca 500 meter ser du arenan

Var?
Borås Arena har en kapacitet på ca. 17 000 åskådare och som bortasupporter har man bra sikt. Samtidigt är akustiken på de två kortsidorna är en klass för sig själv och det krävs inte många röster för att skapa tryck. Lika bra som kortsidorna är, lika dåligt är underlaget bollen rullar på. Plasten som ligger på arenan har kommit att symbolisera Elfsborg och den fotboll de spelade under sin senaste storhetstid. Biljettpriserna är 150kr för ordinarie och 100kr för senior (65+) och ungdom (tom 17 år). Dessa priser gäller om man köper via webben och köp vid köp på arenan lägger de på 15kr. Så köp förköp här!

Och här dominerar vi?
Det krävs inte många för att överrösta den lilla gula klicken på den motsatta kortsidan. Men vi hoppas på att så många som möjligt tar sig upp till Borås och stöttar HIF!