Reseguide Kalmar FF

BB150923BB054-1024x683.jpg

Vem?

Kalmar FF, laget som man ofta glömmer bort när man kollar igenom de allsvenska lagen innan säsongen. Men laget har varit uppe i Allsvenskan sedan 2004 och passade på att vinna serien 2008. Ja, mycket mer har inte hänt i deras 109-åriga historia. Under de två åren vi varit borta har Kalmar placerat sig tolva (2017) och tia (2018) i Allsvenskan och det är ungefär där laget väntas placera sig även i år. Stjärnor i dagens annars anonyma trupp är två av de tre Elm-bröderna, Moestafa El Kabir och brasilianaren (det är ju Kalmar) Romarinho.

Var?

Guldfågeln Arena stod färdig för spel till säsongen 2011. Då ägdes den av klubben, men 2017 tog Kalmar kommun över ägandet av arenan som rymmer cirka 12 000 åskådare. Den ser ut som Myrsjöhus Arena eller Gamla Ullevi, alltså inget speciellt, MEN! Från bortasektionen kan man känna doften från en riktig gräsplan, vilket inte är allt för vanligt i allsvenska sammanhang.

Biljett till bortastå kostar 150kr för vuxna och 90kr för ungdom t.o.m. 17 år och köps lättast här.

Senaste mötet?

Bortser man från träningsmatchen mot Kalmar i februari i år (1-1) så spelades den senaste matchen mellan lagen den 20e augusti 2016 på Olympia. Då gick tyvärr smålänningarna segrande ur matchen med 0-1.

Hur?

Som vanligt är det smidigast att åka med Kärnans bussar. Biljetter finns att köpa här eller på Sweet & Tender.

Bussarna avgår:

Malmö (Triangeln, södra uppgången): 08.00

Lund C (Norra delen): 08.30

Helsingborg (Olympia, Östra läktaren): 09.30

Arenan ligger vidtrafikplats Berga, precis vid E22. Kommer du i bil går den knappast att missa.Eftersom området är ditt genomsnittliga menlösa storcenterområden med de gamlavanliga Bauhaus, Citygross etc finns det gott om parkeringsplatser i området.

Eftersom arenan ligger utanför staden är det rätt kört att gå. Sträckan är runt sex kilometer, och det mesta utgörs av måttligt spännande villa- och industriområden. Inte den optimala uppladdningen med andra ord. Åker du med Kärnan upp till Kalmar går våra bussar från puben ut till arenan. Vill du ta dig ut till arenan på egen hand går buss 405 från Kalmar C ut till arenan. Resan tar ca 20 minuter och bussen går var 10e minut. För mer information klicka här.

Var dricker vi?

Pipes of Scotland tar emot oss f.o.m. kl. 13.00 på lördag.

Hemmasupportrarna då?

Ja, några tusen brukar vara på plats när laget spelar. Av dessa är det inte många som sjunger, men de finns.  Likt hela föreningen som känns dess supportrar anonyma. Om det har skett någon förändring, ja det får vi se på lördag.