Reseguide Göteborg

Motståndarna?

Efter många år som ett fruktat topplag såg det 2017 helt annorlunda ut för IFK Göteborg. Laget slutade på tionde plats i Allsvenskan och inför säsongen 2018 tog man in Poya Asbaghi som ny tränare. Efter ett stormigt år slutade man till sist på en elfte plats. Experterna är i år eniga om att laget kommer få det tufft att hålla sig kvar i Sveriges högsta division, en serie som man spelat i utan avbrott i över 40 år.

Annars har mycket handlat om ekonomin. Man har sålt sitt kära Kamratgården och Pontus Dahlberg för stora summor, men det ser ändå inte mycket bättre ut. Nu hoppas många på att den unge Benjamin Nygren ska inbringa mycket pengar vid en försäljning.

Senaste mötet?

Sensommaren 2016 var senaste gången HIF mötte Blåvitt, då slutade det tyvärr med förlust (2-0 till IFK på Gamla Ullevi). Likt HIF har man rensat rejält i truppen sedan dess. Det finns endast en spelare kvar i Blåvitt som var med i matchen, Erik Dahlin som satt på bänken.

Var?

Matchen spelas på Nya Ullevi (den stora och gamla och inte den minde och nyare). Den byggdes en gång i tiden för att det skulle spelas fotbolls-VM i Sverige. Sedan den nyare varianten av Ullevi stod klar 2009 har det inte spelats så mycket fotboll här. Nu arrangeras det mest konserter, idrottsevenemang och jippon med lag som Barcelona och Manchester City.

Det är extra viktigt att köpa förköp denna gång! Det kostar 20kr mer att köpa vid insläpp än att vara ute i god tid. Enklast att införskaffa biljett är här.

Hur?

Enklast är att åka med Kärnans bussar, det finns i skrivande stund 15 biljetter till den andra bussen. Dessa går att köpa här.

Många tar sig även upp på egen hand, med bil är det bara raka spåret på E6 hela vägen upp, tills du ser gigantiska den stora stadion på vänster sida. Det finns en hel del parkeringsplatser i Ullevis närhet, här kan du se tillgängligheten.

Var dricker vi?

John Scott's Stable är platsen att vara på innan matchen. De öppnar 11.00 och kommer att ha specialpris på sin hamburgertallrik. Adressen är Kyrkogatan 33.

Hemmasupportrarna då?

Överlägset hemmasnitt i Göteborgsområdet, men ändå inget som imponerar med tanke på stadens storlek. Stämningsmässigt, ja de låter ungefär likadant som alla andra lag i Sverige, en trumma och mummel.