Reseguide Örebro SK

BB160515BB041-1024x697.jpg

Vilka?

Mitt i Sverige och mitt i tabellen, så kan man sammanfatta Örebro Sportklubb. Ett lag som sällan skapar rubriker. Då och då placerar sig laget bland toppen av Allsvenskan, men man har aldrig lyckats vara slutat högst upp när serien avslutats. Då Örebro inte heller har vunnit Cupen så är man det laget högst upp i maratontabellen som aldrig vunnit en större titel.

I dagens trupp finns det några namn som sticker ut. Nordin Gerzic, Carlos Strandberg och den tidigare HIF-mittfältaren Johan Mårtensson.

Senaste mötet?

Lagen möttes ifjol i Cupen där resultatet blev 1-1 efter ett bittert kvitteringsmål för Örebro på övertid. Senaste matchen i seriespel slutade 0-0 på Behrn Arena, då spelade Johan Mårtensson på HIFs mittfält.

Var?

Behrn Arena, tidigare kallad Eyravallen som rymmer cirka 12 000 åskådare är spelplatsen. Den har byggts om flertalet gånger där den södra läktaren är den äldsta från 1974. Bortasektionen finns på den östra läktaren. En ovanlig läktare för bortasupportrar då det även finns sittplatser och loger där.

Arenan var den första i Allsvenskan som fick en plastmatta...

Biljettpriser till bortasektionen är:

Vuxen 150:- Ungdom t.om 19 år/Student/Pensionär 100:- Barn 4-12 år 50:- och köps enklast här.

Hur?

Enklast är såklart att resa med Kärnan. Tur och retur kostar 500kr och köps lättast här, eller på Sweet & Tender.

Oavsett om du åker med Kärnan eller tar bilen kan du förvänta dig en idyllisk resa halva vägen. Och med idyllisk menar vi på totalt intetsägande landsvägar. Följ E4:an mot Stockholm. Vid Mjölby ska du ta av och här börjar det roliga. Följ väg 32 upp till Malmslätt, ta av på väg 50, kör förbi Motala, förbi Askersund och upp jämsides med Hallsberg. Här möts du av E20. Tillsist följer du E20 norrut tills du är framme i metropolen Örebro.

Hemmasupportrarna då?

Inte så många, vissa matcher som mot Stockholmslagen lockar mycket publik. Annars är det en liten mumlande klick supportrar som står på sitt Västra stå.